Batoniki a’la corny

W czasach wszechobecnej nadwagi i pośpiechu zapominamy często o drugim śniadaniu lub zastępujemy je pierwszym lepszym fast foodem. Nie powinniśmy jednak lekceważyć tego posiłku, ponieważ daje on nam energię do pracy w ciągu dnia. Przedstawiam Wam przepis na łatwą i smaczną przekąskę, czyli batoniki a’la corny.

Składniki:CAM00300

  • mieszanka orzechów, słonecznik łuskany, dynia łuskana, żurawina suszona, śliwka suszona – proporcje wedle uznania
  • miód
  • masło
  • *folia aluminiowa

Na 500g bakalii 50g masła i 50g miodu)

Przygotowanie:

Bakalie zmalaksować (rozdrobnić). Miód rozpuścić w rondelku razem z masłem, a następnie dodać do bakalii. Wymieszać masę. Z pomocą folii aluminiowej formować batoniki.                                 Po wystygnięciu włożyć do lodówki, najlepiej na całą noc.

CAM00303

Smacznego

P.

1 Komentarz

  1. Polecam, to cudowna i sycąca przekąska. Nie macie pojęcia z jakim apetytem pochłonęłam „corna” po 5h lotu. Idealny „batonik” do pracy, szkoły, na podróż, piknik itp. :)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.