Maślane ciasteczka babuni

Ilości wypitych kaw w Polsce rosną wprost proporcjonalnie do ilości opadów. Jako, że tych drugich mamy ostatnio pod dostatkiem, to kawa leje się strumieniami. Wszyscy wiemy, że do kubka pełnego kofeiny świetnie pasują ciastka. W sklepach znajdziemy ich tysiące, jednakże najlepiej smakują te zrobione samodzielnie. Moją dzisiejszą propozycją są klasyczne, maślane ciasteczka pieczone zgodnie z recepturą najlepszej znawczyni takich łakoci, czyli mojej babci.

Składniki:2014-10-21 02.53.57

  • 10 dag cukru pudru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 20 dag masła
  • 30 dag mąki

Przygotowanie:

Masło rozpuścić w rondelku. Wymieszać wszystkie pozostałe składniki z rozpuszczonym masłem. Uformować ciastka, piec w temp. 180 stopni C przez 15 min.

2014-10-21 02.53.28

2 Komentarze

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.